Breaking News
Home / Artikler / En duft af New Zealand

En duft af New Zealand

I de sidste 25 år har New Zealand vist verden, at de også kan dyrke druer og ikke mindst lave nogle store prisvindende vine. Der er i dag ingen tvivl om at New Zealand hører til blandt kraftcenterne i vinens verden. Så hvis du planlægger en ferie eller en rejse til New Zealand, så er et besøg til en af vinregionerne et must!

Nogle af de bedste af New Zealands vine er lavet af Sauvignon Blanc. Det er druen som om nogen har sat New Zealand fast på vinkortet! De New Zealandske vinbønder har vist nogle rigtige lækre resultater i forhold til eksempelvis deres franske kolleger.

I bund og grund er New Zealand et ideelt sted at dyrke druer og ikke mindst at lave vin. Det er kombinationen af det kystnære maritime klima, et godt mix af frugtbar lerjord og mineralholdig jord, en lang vækstsæson, og det faktum, at New Zealand er et af de mest solrige lande på jorden, med et gennemsnit på ikke mindre end 2060 solskinstimer om året, hvilket er vigtigt for dyrkning af druer.

Hovedparten af de bedste vine fra New Zealand kommer fra området omkring Marlborough (som ligger i den nordøstlige del af “South Island”). Det er især fra dette område at nogle af de bedste Sauvignon Blanc i verden bliver lavet. En af de mest bemærkelsesværdige Sauvignon Blanc vin fra New Zealand er “Cloudy Bay – Sauvignon Blanc”. I et godt år er der tale om en fremragende vin! Cloudy Bay er vinen, som repræsenterer det bedste af det bedste fra New Zealand når det kommer til hvide vine.

Vingården “Cloudy Bay” er også berømt for sine mousserende vine, der er lavet af den traditionelle blanding af de tre franske Champagnedruer, den hvide drue Chardonnay, og de to blå druer Pinot Noir og den mindre kendte Pinot Meunier.

Navnet på Cloudy Bay vin er “Pelorus”. Opkaldt efter de Pelorus delfiner, der svømmer i havet og i bugten til den nordøstlige del af øen, som Cloudy Bay deler navn med. Det var naturligt for Cloudy Bay vine at bruge et motiv af en delfin i deres branding og som logo på de forskellige vinetiketter. “Pelorus mousserende vin” er på niveau med mange af de franske Champagner,og ikke nok med det så er det vine, som er til at betale for de fleste mennesker.

Hvis ikke du kan begejstres over landets vine, så vil du uden tvivl begejstres over New Zealands enestående smukke og ikke mindst forskelligartede landskaber og et fantastisk klima.

About skribent

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: